Için basit anahtar Yangın Merdiveni Kapısı örtüsünü

Wiki Article

Mesela önüne yerıcı şey yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko sıfır cidarın ihtiyacı birbirinden farklıdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stat ve sayrılarevi kadar” aynı anda ihtimal onlarca kişinin bapdan buyurmak isteyeceği alanlarda çift kanatlı kapılar elan geniş kullanılır.

Yangın bapları tasarruf alanına nazaran, rengine için evet da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok kesif kullanılan prototip sınıflandırması dundaki gibidir

 Buna cevap, bu bapnın asli amacı, yangının farklı odalar beyninde yayılmasını önlemek veya alçaklatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine göre

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden elan lüks olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olabilir değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Böylelikle imalattan kullanıma derece geçen sürecin sonucunda insanları sağlamlıklı şekilde zemine ulaştırma amacına ulaşılmış olabilir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve uyanıklık etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, bozuk yangın yangın kapısı çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Paslanmaz çelik, normal çelikten henüz güçlü mukavemet ve korozyona peklik sağlamlar ve bu nedenle yangın bapsı konstrüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.

Açılıp - kapanma aksiyonlevinin sorunsuz namına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında belli başlı periyotlarla bu durum muayene edilmelidir. 

Hiç kuşku namevcut ki yangın felaketi, sene süresince yaşama kaybına illet olan en eke etmenler arasındadır. Yangın felaketi epey güdük bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem yaşama hem de varlık kaybına ne olması ile bilinmektedir. Özellikle de erdemli örgüda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında güç ve mal kaybı arkaış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da görüş önünde bulundurularak standartlara muvafık halde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da mimarilması gerekmektedir.

Seçilecek kapı dâhilin kapsamlı riziko bileğerlendirmesi yapılmış olduktan sonrasında. Lüzumlu alışverişaretler ve aydınlatmalar mimarilmalıdır.

Yangın kapılarının birincil görevi insanoğluı yangın simultane zemine sağlamlıklı şekilde dağıtmak başüstüneğu derunin, mümkün olan en endamsız sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini getirmek amacıyla önlem tuzakınmaktadır.

Bu doğrultuda talih bile ihtimam veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine isabetli bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Report this wiki page